Corcova Vineyard
stripe

Prin Corcova, Șerban dorește să construiască ceva trainic, un lucru care să rămână în urma sa și care să vorbească celor care vor urma despre valorile acestor pământuri. El își propune ca realizarea vinului Corcova, care poartă în structura sa seva trecutului, să modeleze atât prezentul cât și viitorul locului și al oamenilor lui. Acum, aceștia găsesc la Corcova Roy & Dâmboviceanu un loc de muncă stabil, într-un mediu în care există o cultură a onestității, a dedicării în muncă și a pasiunii pentru perfecțiune.

Pentru Șerban, Corcova Roy & Dâmboviceanu nu este doar o afacere, ci mult mai mult. La vârsta de 18 ani, el a plecat la Strasbourg pentru a studia dreptul și a învăța ce înseamnă sistemul de funcționare a societăților democratice. Următorii zece ani i-a petrecut făcând acest lucru prin studiu și muncă, tot în acest timp, descoperind pasiunea pentru vin. Acolo, în Strasbourg, și-a început Șerban călătoria înapoi, spre Corcova.

După întoarcerea în România, această pasiune s-a îmbinat în mod natural cu încrederea în podgoriile românești. Astfel a început căutarea locului în care se regăseau cât mai multe caracteristici necesare unui vin de calitate. A parcurs un drum lung, vizitând podgoriile de la est, la sud, până în sud-vest și ajungând în 2005, în urma recomandării Prof. Univ. Dr. Aurel Popa, de la Universitatea de Horticultură Craiova, și a domnului Alexandru Ghica, la viile și cramele de la Corcova.

Istoria acestui loc, influența aristocrației intelectuale a vremii și, mai ales, dragostea lui Bibescu pentru aceste locuri își fac și astăzi simțită vibrația și l-au determinat pe Șerban să transforme o afacere într-un proiect de suflet prin care să arate lumii cât de valoroase pot fi vinurile românești.