Corcova Vineyard
stripe

Dacă Șerban Dâmboviceanu a călcat pe urmele lui Anton Bibescu atunci când a redescoperit și a readus Corcova la viață, tot astfel Laurent Pfeffer a urmat calea lui Aristoteles Sauget - oenologul invitat de prințul Anton Bibescu să se ocupe de via Corcova - atunci când, la numai 27 de ani, a ales să facă vin în Romania.

Laurent a absolvit Facultatea de Agronomie din Bordeaux, iar apoi și-a finalizat studiile în oenologie. A vinificat în regiunea Bordeaux timp de 4 ani înainte să ia calea României.

După întoarcerea în România, această pasiune s-a îmbinat în mod natural cu încrederea în podgoriile românești. Astfel a început căutarea locului în care se regăseau cât mai multe caracteristici necesare unui vin de calitate. A parcurs un drum lung, vizitând podgoriile de la est, la sud, până în sud-vest și ajungând în 2005, în urma recomandării Prof. Univ. Dr. Aurel Popa, de la Universitatea de Horticultură Craiova, și a domnului Alexandru Ghica, la viile și cramele de la Corcova.

Filosofia lui de lucru este aceea de a găsi echilibrul ideal între principiile clasice de vinificare ale fiecărui soi și specificul terroir-ului. Căutarea acestui echilibru începe din munca pământului și a viei.